TUR
Üniversitemizde Bologna Süreci Uyum Çalışmaları Semineri Düzenlendi

Üniversitemiz Bologna Koordinatörlüğü tarafından “Bologna Süreci Uyum Çalışmaları” semineri düzenlendi.

15 Temmuz Yerleşkemizdeki Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen seminerin açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Bologna sürecinin öneminden bahsetti.

Bologna Sürecinin resmi olarak 1999 yılında Bologna Bildirisi'nin 29 Avrupa ülkesinin yükseköğretimden sorumlu bakanları tarafından imzalanması ve yayımlanması ile başladığını kaydeden Rektörümüz Karamustafa; sürecin hedeflerinin ise kolay anlaşılır ve birbirleriyle karşılaştırılabilir yükseköğretim diploma veya dereceleri oluşturmak, yükseköğretimde lisans ve yüksek lisans olmak üzere iki aşamalı derece sistemine geçmek, Avrupa Kredi Transfer Sistemini uygulamak, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin hareketliliğini sağlamak ve yaygınlaştırmak, yükseköğretimde kalite güvencesi sistemleri ağını oluşturmak ile yükseköğretimde Avrupa boyutunu geliştirmek olduğunu kaydetti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’nın açılış konuşmasının ardından, Bologna Koordinatörü Doç. Dr. Derya Evgin, Bologna sürecine dair sunum gerçekleştirdi. Seminer soru-cevabın ardından sona erdi.

31 Mayıs 2023 Çarşamba